Un avocat din municipiul Chișinău a fost reținut de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI şi procurorii anticorupţie, acesta fiind bănuit de trafic de influență, comunică 24H.MD.

Potrivit denunțătorului, avocatul ar fi pretins o sumă de 1500 de euro de la acesta, susținând că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul mai multor instanțe de fond și de recurs, care examinează un material al petiționarului depus împotriva unei hotărâri judecătorești în cauza de contencios administrativ.

Bănuitul a fost reținut în momentul în care primea banii, aceștia fiind transmiși sub controlul ofițerilor SPIA. În timpul acțiunilor procesuale, fiindu-i aduse la cunoștință detaliile ce țin de cauza penală în care este vizat, avocatul a predat benevol banii.

Ulterior, fiind audiat de procurorii anticorupție, acesta a recunoscut integral vina și a decis să coopereze cu organul de urmărire penală.

Pentru infracțiunea respectivă, legislația prevede o amendă în mărime de pînă la 4000 de unități convenționale sau închisoare de până la 6 ani.