Un bărbat din Bălți a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție cu puțin timp în urmă pentru trafic de influență, anunță CNA:

Potrivit denunțătorului, omul, împreună cu o rudă, ar fi pretins și primit 400 de euro pentru a influența membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Bălți, în scopul determinării acestora să evalueze pozitiv cunoștințele pentru eliberarea ulterioară a permisului de conducere de categoria „B”.

Mai multe măsuri speciale de investigație şi procesual-penale au fost efectuate în vederea acumulării materialului probator, urmare a cărorabărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore. În privința acestuia urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200 000 de lei.