Liderul PPDA, Andrei Năstase, tuna şi fulgeră, după ce şefu său de campanie, Alexandru Machedon, a publicat pe Facebook rezultatele unui sondaj intern, cu procentele pe care le-ar acumula candidaţii la funcţia de primar de Chişinău. Datele studiului o dau lider pe candidatul independent Silvia Radu – 23 la sută, urmată de socialistul Ion Ceban, cu 20%, iar Năstase este abia pe locul trei, cu 19%.
“Alexandru Machedon, omul de încredere şi responsabil de campania lui Andrei Nastase, a publicat pe Facebook un sondaj intern despre şansele candidaţilor încrişi în cursa pentru Chişinău, bucurându-se în acelaşi timp că Andrei Năstase este tocmai pe locul trei şi nu intră în turul doi. Mai târziu, după ce a primit-o direct în frunte, şeful StarNet a retras postarea cu sondajul”, scrie bloggerul Corneliu Gandrabur, într-un material publicat astăzi.
Potrivit sursei citate, Năstase s-a arătat deranjat de faptul că Machedon ar fi transmis electoratului cât de slab este. “Prostul Satului (n.r. – titulatură dată de liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, lui Andrei Năstase) i-ar fi reproșat lui Machedon că a transmis electoratului cât de slab este în aceasta campanie, precum şi a stricat jocul post-alegeri, atunci când se câştigă cel mai bine din punct de vedere politic, dacă strigi cât te ţin plamânii că alegerile au fost fraudate”, mai scrie Gandrabur.
“Întelegând gravitatea problemei şi afişând pe faţă o scuză că este la prima campanie serioasă şi nu prea are experienţă, Machedon şi-a aplecat capul în telefon şi a scos postarea ruşinoasă, iar Andrei Năstase îşi potolea flăcarile ce-i ieşeau pe nări”, conchide bloggerul citat.
Tot astăzi, comentatorul politic Vitali Andrievski a făcut publice datele unui alt sondaj intern. Potrivit acestuia, dacă alegerile ar avea loc pe 29 aprilie, independenta Silvia Radu ar acumula circa 40 la sută din sufragii, socialistul Ion Ceban -23%, iar candidatul PPDA Andrei Năstase – 17%. Conform lui Andrievski, din acest studiu rezultă că ar urma turul doi al scrutinului, în care s-ar confrunta Silvia Radu şi Ion Ceban.