Polițiștii de frontieră au reținut 200 de contoare de apă, valoarea cărora atinge suma de 100 000 lei, care au fost trecute ilegal din Ucraina în R.Moldova.

În vederea valorificării unei informații operative, la data de 10 septemprie a.c., ofițerii de investigații ai Direcției regionale Nord au desfășurat, în regiunea punctului de trecere Otaci, un șir de acțiuni pe linia prevenirii și combaterii trecerilor frauduloase peste frontiera de stat a bunurilor materiale. Astfel, pe direcția pietoni intrare în R.Moldova, după părăsirea punctului de trecere Otaci, mai exact la doar cinci metri de punct, polițiștii de frontieră au oprit pentru verificări adiționale, un moldovean care transporta mai multe bunuri cu un cărucior.

Urmare a examinării mărfii, s-a constatat prezența a 10 cutii în care erau aranjate 200 de contoare de apă, ansamblate în Ucraina. Pentru întreaga cantitate de bunuri moldoveanul, de 46 de ani, nu a putut prezenta careva documente de proveniență. Din declarațiile barbatului s-a aflat că marfa a fost procurată în Ucraina și era destinată comercializării în R.Moldova.

Cele 200 de contoare de apă au fost ridicate și depozitate la sediul Direcției regionale Nord, până la finalizarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale ce se impun.