Deputații socialiști propun ca drapelul Comunității Statelor Independente (CSI) să poată fi arborat alături de cel al Uniunii Europene în Republica Moldova.

Deputatul socialist Adrian Lebedinschi, fratele consilierului lui Igor Dodon pe probleme juridice, Maxim Lebedinschi, a înregistrat o inițiativă legislativă prin care drapelul CSI să poată fi arborat alături de cel al Uniunii Europene. Deputatul susține că astfel ar urma să fie înlăturată o discriminare, întrucât Republica Moldova este membră a acestei organizații și beneficiază de un șir de atuuri, transmite radiochisinau.md.

O asemenea decizie ar fi una greșită pentru Republica Moldova, a comentat pentru Radio Chișinău deputatul Tudor Deliu, membru al Comisiei juridice a parlamentului, care a criticat și inițiativa lui Igor Dodon de a legifera un drapel despre care spune că este al Moldovei medievale.

„Ar fi o greșeală mare pentru Republica Moldova, acum când face pași spre UE să arboreze drapelul UE alături de cel al CSI. Cât privește drapelul lui Dodon, e un populism. Noi avem drapelul țării sub care ne închinăm și sub care mergem”, a declarat Tudor Deliu.

După obținerea mandatului de președinte, Igor Dodon scoate drapelul Uniunii Europene de pe clădirea reședinței prezidențiale. Ulterior a anunțat că va iniția legiferarea drapelului roșu cu cap de bour care ar fi aparținut Țării Moldovei din epoca medievală.