Polemici în CMC cu privire la includerea pe ordinea de zi a proiectului de decizie, prin care se va prelungi contractul pentru depozitare a gunoiului din capitală, pe poligonul de la Țînțăreni, asta după ce ieri a fost semnat acest acord între ÎM Autosalubritate, Consiliul din Țînțăreni și Primăria Chișinău.

Edilul a propus ca acest proiect să fie votat astăzi, însă unii consilieri din Platforma DA și PAS au venit cu unele obiecții. Andrei Năstase s-a exprimat că nu unii consilieri nu au avut suficient timp pentru a studiat proiectul.

Mai mult, unii consilieri de la PAS au propus ca să fie votat deja după anul nou, pentru că în ședința de astăzi sunt prea multe proiecte.

„Municipalitatea are o relație cu comuna Țînțăreni nu privire la depozitarea deșeurilor din capitală. Poligonul din Țînțăreni este singurul poligon din țară amenajat de muncipalitate, pentru depozitare. După jumătate de an de negocieri, ieri într-o ședință ce am finalizat-o pe la ora 23:00, cu votul tuturor consilierilor din localitate, contactul a fost votat pentru 3 ani de zile. Avizul comisiei juridice este pozitiv. Eu nu cred că PAS își dorește ca gunoiului să rămână 4-7 zile, la începutul acestui an, pe teritoriul mun. Chișinău, din cauza că nu a fost votat proiectul în CMC”, a declarat Ceban.

Până la urmă, fără votul celor de la PAS, CMC a decis includerea proiectul în ordinea de astăzi sub numărul 7.