Declarațiile făcute de președintele Partidului Popularilor Europeni (Joseph Daul) prin care solicită Comisiei Europene reevaluare Acordului de Asociere semnat de UE cu Republica Moldova sunt periculoase, a declarat europarlamentarul român Andi Cristea, copreşedinte al Comitetului parlamentar de asociere UE-Republica Moldova.

“Declarațiile făcute de președintele Partidului Popularilor Europeni prin care solicită Comisiei Europene reevaluare Acordului de Asociere semnat de UE cu Republica Moldova sunt periculoase din prisma obiectivului comun și strategic al familiilor politice europene de ancorare a Republicii Moldova în spațiul valorilor europene. Succesul Moldovei este și în interesul României, dincolo de pasiuni politice ale PPE de moment”, menționează oficialul într-un mesaj pe pagina sa de facebook.

Cristea menționează că situația din Republica Moldova este complexă, iar Comisia Europeană și Serviciul European de Acțiune Externă se află într-un proces de evaluare a modificărilor aduse sistemului electoral de Parlamentul de la Chișinau, urmând ca în perioada următoare să prezinte concluziile lor.

Referitor la declarațiile europarlamentarului PMP Siegfried Muresan la adresa premierului țării al cărei reprezentant este în Parlamentul European, europarlamentarul spune că sunt dezamăgitoare și dovedesc, din păcate, că oferta de “politicieni noi” a partidelor de opoziție din România conține doar declarații stridente, descalificante pentru cineva cu pretenții de comunicator la Bruxelles.

“Îl îndemn pe colegul meu europarlamentar PMP să se concentreze pe activitatea din comisia de buget a Parlamentului European, unde munca domniei sale este apreciată, și să lase deoparte declarațiile de politica externă, neavând un exercitiu adecvat al acestora. M-aș bucura ca în toamna acestui an, domnia să participe, pentru prima dată, la Chișinău la o întâlnire de diplomație parlamentară a Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, al cărui membru, inactiv procedural, este”, se menționează în mesajul lui Andi Cristea.