Preţul setului alimentar pentru donatorii de sânge se va dubla. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Cabinetul de miniştri, cu scopul de a oferi posibilitatea de asigurare a donatorilor de sânge cu produse sănătoase care conţin cantitatea necesară de proteine, glucide, lipide şi fibre alimentare.

Sporirea şi menţinerea numărului de donatori voluntari neremuneraţi, inclusiv includerea acestora în rândul celor sistematici, este în corelaţie cu grija statului faţă de sănătatea acestora. Astfel, dublarea costului pachetului alimentar va oferi posibilitatea procurării produselor care asigură suplinirea pierderilor de calorii, instituirii statutului de donator sănătos de sânge şi componente sangvine şi a îmbunătăţirii calităţii sângelui sau componentelor sangvine donate.

Noul pachet alimentar, identificat în cadrul unui grup de lucru de profil, va include un litru de suc fără adaos de zahăr, conserve din carne şi peşte. De asemenea, donatorii vor primi aproximativ 100 de grame de ciocolată, 400 de grame de halva sau 250 de grame de fructe uscate. Noul set va include și o conservă de legume.