Angajații Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în colaborare cu Procuratura sectorului Ciocana mun.Chișinău, au documentat timp de două luni activitatea infracțională a unui bărbat specializat în contrabandă și comercializarea drogurilor de tip heroină, extasy și amfetamină în cantități deosebit de mari pe teritoriul mun. Chișinău și Transnistria.

Astfel, bărbatul originar din Transnistria de 30 de ani, a fost reținut și arestat pentru 30 de zile.

În urma investigațiilor, polițiștii  au reținut suspectul pe teritoriul Autogării Nord în timp ce transporta un rucsac, în stofa din care era confecționat rucsacul erau camuflate drogurile. Totodată s-a stabilit că bărbatul acționa de unul singur. Acesta, circula în Turcia, Ucraina, Federația Rusă de unde procura droguri de tip amfetamină, extasy și heroină. Substanțele narcotice erau introduse ilegal în Republica Moldova pentru comercializare, în regiunea transnistreană, iar unele fiind tranzitate cu destinaţia finală către Federaţia Rusă.

Ca urmare a perchezițiilor corporale, efectuate de către forțele de ordine au fost depistate două pachete din polietilenă în care se aflau 100 de grame de amfetamină.

În cadrul audierilor, bărbatul a recunoscut faptul că a procurat drogurile din or. Odessa și a traversat frontiera de stat fără a fi supus unui control riguros. Amfetamina era comercializată cu 600 de lei pentru un gram, valoarea drogurilor fiind de circa  60 000 lei.

Dacă vinovăţia suspectului va fi dovedită, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de  la 7 la 15 ani.

Este de menționat că anume aceste categorii de droguri la momentul de față sînt  consumate preponderent de către generația tînără, cu vîrsta între 16-30 ani.