Președintele Igor Dodon vede peste 10 ani Republica Moldova ca o țară prosperă, independentă, dezvoltată economic, neutră, reintegrată teritorial și cu o politică externă echilibrată.

”Peste 10 ani, Moldova va fi o țară prosperă, nu cred că va fi membru al vreunei uniuni, nici la Est și nici la Vest. Va fi o țară neutră, reintegrată teritorial, cu problema transnistreană rezolvată, cu o politică externă echilibrată și cu Estul, și cu Vestul. O țară unde oamenii vin, trăiesc aici, mulți își lansează afacerile aici, pentru că va fi un regim mai bun pentru ați lansa afacerile. Cred că acesta este viitorul, ceva de timpul Elveției. Cred că acest lucru este real”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”.

La 23 iunie 2020, Republica Moldova va marca 30 de ani de la adoptarea Declarației de suveranitate. Anterior, șeful statului a declarat că cea mai mare realizare în acești 30 de ani este că, indiferent de greutățile prin care a trecut, Republica Moldova a reușit să-și păstreze statalitatea.