Explozie într-un apartament din orașul Rezina. Două persoane au fost cât pe ce să ardă în locuință.

În dimineața zilei de 21 octombrie salvatorii din cadrul IGSU au intervenit pentru lichidarea consecințelor unei explozii, care a avut loc în orașul Rezina. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 9:59. Potrivit informațiilor înregistrate, în urma deflagrației au fost afectate geamurile unui apartament de la etajul 4 a unui bloc locativ de pe strada 27 August 1989.

La fața locului au intervenit salvatorii, care au stabilit că în urma deflagrației s-a produs un incendiu într-o cameră cu suprafața de 15 m2 a apartamentului. Datorită intervenției operative a pompierilor arderea a fost lichidată către ora 10:08. Angajații Inspectoratului au evacuat o butelie de gaz propan – butan din interiorul locuinței, iar două persoane în vârstă de 42 și de 40 de ani, care se aflau în interior, s-au evacuat de unii singuri.

Persoana de 40 de ani a suferit arsuri ușoare și a refuzat spitalizarea. Potrivit IGSU, în urma deflagrației au fost afectate bunurile materiale din interiorul locuinței. Cauza și circumstanțele producerii exploziei urmează a fi stabilite ulterior de specialiști.