Primăria Chișinău va continua să ofere compensații locuitorilor capitalei la facturi, în pofida creșterii prețurilor la gaz. Declarațiile au fost făcute de primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la Moldova 1.

Primarul a menționat că din bugetul municipal au fost alocate în acest scop circa 90 de milioane de lei, și vor mai fi alocate dacă va fi nevoie. Răspunzând la întrebarea, de unde are primăria astfel de fonduri, Ceban a remarcat că acesta este rezultatul unei administrări eficiente.

„În 2019, când am preluat primăria, municipalitatea avea datorii. Am cheltuit foarte mult și în timpul pandemiei, iar guvernul nu ne-a rambursat nici măcar un bănuț. Dar am pus lucrurile în ordine în domeniul fiscal, în managementul financiar. Iar cei care au criticat unii membri ai echipei mele pot veni la noi pentru a învăța din experiență pentru a pune lucrurile în ordine la nivel central”, a spus Ceban.

Totodată, edilul a menționat că Chișinăul este încă dezavantajat din punct de vedere economic și, în ciuda numeroaselor solicitări adresate autorităților centrale, până acum nu s-a schimbat nimic.

Primarul General a reamintit că partidele care fac parte din actualul parlament, inclusiv partidul de guvernare PAS, au semnat angajamentele propuse de CALM, dar până în prezent nu s-au înregistrat progrese semnificative pe această temă.