Franța face tot posibilul pentru a preveni atacurile teroriste, însă vor mai exista și altele. Despre acest lucru a anunțat astăzi premierul francez Manuel Valls, după uciderea, în această săptămână, a unui polițist și a soției sale de către un francez care a jurat credință grupării jihadiste Stat Islamic, relatează agerpres.ro, citat de 24h.MD.

Valls a afirmat că serviciile de informații și poliția au dejucat 15 atacuri începând cu 2013 și duc o luptă continuă pentru a găsi eventualii teroriști.

„Trebuie să strângem lațul și să dăm poliției și serviciilor de informații toate mijloacele de care au nevoie, însă vom asista în continuare la astfel de atacuri”, a declarat Manuel Valls pentru postul de radio France Inter.

Amintim că, luni seara, un individ înarmat cu un cuțit a înjunghiat un polițist îmbrăcat în civil, în fața casei acestuia din Magnanville, baricadându-se ulterior în casa victimei. El a fost ucis în asaltul forțelor speciale franceze RAID, care au descoperit la fața locului cadavrul unei femei, soția polițistului ucis, și un copil de trei ani, în stare de șoc, dar nevătămat. Atentatul a fost revendicat ulterior de gruparea jihadistă Stat Islamic.