Renato Ustaîi nu mai are susținerea alegătorilor de stânga după ce în campania prezidențială a susținut-o pe Maia Sandu, a declarat liderul fracțiunii socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță, în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova.

Potrivit lui Furculiță, la alegerile din vară, Blocul Electoral al Socialiștilor și Comuniștilor nu va avea concurență pe eșichierul de stânga, deoarece PSRM și PCRM sunt cele mai puternice formațiuni politice de stânga.

”Ceea ce ține de Usatîi, el este total derutat. Lozincile pe care le lansează și acțiunile sale sunt total contradictorii. Nu cred că și-a consolidat poziția pe eșichierul de stânga după ce a susținut-o pe Maia Sandu la prezidențiale. Mesajele pe care le promovează, de asemenea, nu sunt proprii stângii politice. Dosarele penale în care figurează în Rusia la fel nu vor consolida poziția acestuia ca lider de stânga”, a spus socialistul.

Potrivit deputatului PSRM, Ustaîi va avea doar o singură misiune în această campanie, de a ataca Blocul Electoral al Socialiștilor și Comuniștilor pentru a intra în Parlament ca ulterior să ofere mandatele sale forțelor de dreapta.