Populism în stilul Blocului ACUM. Președintele fracțiunii PPDA, Alexandr Slusari, s-a răzgândit și cere micșorarea cotei TVA pentru HoReCa până la 8%.

“Cu HoReCa și domeniul turismului nu înțelegem de ce se propune micșorarea TVA doar pănă la 15 %. De ce să nu diminuăm cota la 8 %, simetric cu cota TVA pentru mai multe produse agroalimentare ? În situația actuală sectorul, care tot mai mult se scufundă în insolvența, merită un sprijin mai consistent”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Propunerea lui Slusari vine la mai puțin de un an, după ce Guvernul Sandu a dublat TVA de la 10% la 20% pentru acest segment al economiei. Atunci, modificarea s-a făcut cu susținerea colegilor de alianță, iar Slusari de nenumărate ori s-a pronunțat pentru acea majorare.

Precizăm că executivul condus de Ion Chicu a micșorat cota TVA pentru HoReCa de la 20% la 15%. Prevederea s-a regăsit în legea asumată de Guvern, care conținea mai multe măsuri de susținere a cetățenilor și a mediului de afaceri pe timp de criză. Documentul a fost anulat însă, de Curtea Constituțională la cererea deputaților ACUM și a grupului Pro Moldova.