Președintele, Igor Dodon, a inspectat, astăzi, lucrările de reconstrucție capitală a unui segment cu lungimea de 6,5 km a drumului național M2, care ocolește Chișinăul. În cadrul vizitei, șeful statului a anunțat că în anul 2020, va fi alocată o sumă record din Fondul Rutier, peste 2,7 miliarde de lei, pentru reabilitarea drumurilor, iar peste un miliard de lei vor fi pentru programul „Drumuri bune”.

„Am menționat că săptămîna aceasta, s-au încheiat negocierile asupra Acordului de creditare cu Federația Rusă și intenționăm deja săptămîna viitoare, să semnăm actele de obținere a celor 200 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor. Am subliniat faptul că aceste mijloace vor permite suplimentar lansarea reconstrucției capitale a peste 340 km de drumuri naționale, inclusiv a două segmente a șoselei de ocolire, ceea ce va oferi posibilitatea de a fluidiza traficul din capitală”, a spus președintele.

Igor Dodon a dat asigurări că autoritățile vor identifica 700-800 de milioane de lei pentru toate drumurile naționale. „De asemenea, am reiterat că programul de amploare de reconstrucție a drumurilor a fost lansat la inițiativa mea, cu scopul de a impulsiona dezvoltarea economiei și crearea a mii de locuri de muncă”, a mai adăugat șeful statului.

În perioada 2020-2021, este planificată încheierea lucrărilor de construcție a mai multor segmente de drum național: Chișinău – Ungheni, Bălți – Fălești – Sculeni, Bălți – Sărăteni, precum și cîteva tronsoane ale șoselei Chișinău – Giurgiulești, drumul de ocolire de la Comrat și șoseaua Comrat – Vulcănești.