Președintele țării, Igor Dodon, a efectuat, astăzi, o vizită inopinată la Soroca, unde sunt aplicate reguli stricte de carantină. În cadrul întrevederilor cu autoritățile locale, șeful statului a fost anunțat că familiile, membrii cărora au decedat în urma infecției cu COVID-19, vor primi câte un ajutor de 10 mii lei. Totodată, Igor Dodon, a vizitat spitalul din localitate.

„Directorul spitalului raional Soroca, Angela Rusnac, mi-a comunicat că spitalul din Soroca este unul strategic și dispune de 280 de locuri. În prezent sunt 101 pacienți dintre care 87 testați pozitiv la COVID-19. Instituția este asigurată cu echipamentele de protecție și medicamentele necesare. Toți medicii care doresc sunt asigurați cu cazare, hrană și transport gratuit din partea autorităților locale”, a anunțat președintele țării.

Tot astăzi, președintele țării a mers la Spitalului Raional din Florești pentru a afla cât de pregătită este instituția pentru a primi persoanele bolnave de COVID -19.

„În cadrul instituției medicale este amenajat un bloc separat pentru tratarea bolnavilor infectați cu virusul de tip nou. Blocul dispune de 31 de locuri și este dotat cu tot echipamentul necesar. Cadrele medicale dispun de toate echipamentele de protecție necesare. Până în prezent, instituția spitalicească din Florești nu a primit niciun bolnav cu COVID-19, aceștia fiind direcționați la spitalul din Soroca. Spitalul dispune în total de 286 de locuri. Colectivul instituției numără 55 de medici și 170 asistente medicale”, a precizat șeful statului. Igor Dodon.