În zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră (SPF) ”Leușeni-1” s-au depistat 1785 de pachete de țigări, care erau pregătite pentru a fi transportate, în mod fraudulos, în țara vecină.

Poliția de Frontieră anunță că, în seara zilei de 19 martie, patrula SPF Leușeni-1, aflată în misiune de serviciu cu autospeciala cu sistem integrat de termoviziune, a observat pe direcția Sărăteni-Ghermănești două persoane care se deplasau, pe jos, spre malul râului Prut. O perioadă de timp au fost monitorizate acțiunile persoanelor, ulterior grupa operativă a intervenit cu scopul reținerii acestora.

În rezultat, una din persoanele observate a fost depistată și identificată ca moldovean de 28 de ani, locuitor al raionului Fălești. Totodată, în urma extinderii cercetărilor pe o arie de un km față de frontiera de stat, polițiștii de frontieră au descoperit pe marginea unui drum, paralel cu linia de frontieră, două colete abandonate.

1785 pachete de țigări ”Plugarul” au fost ridicate și depozitate la sediul Direcției regionale VEST, până la elucidarea circumstanțelor. Angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în cazul dat și atragerii la răspundere pentru activitatea de contrabandă cu țigări.