Unul dintre fruntașii PPDA, Stanislav Pavlovschi, se arată foarte dezamăgit de clasa politică, dar mai ales de cei care vin în politică. Potrivit lui Pavlovschi, puțini dintre cei care hotărăsc să se implice în viața politică vor rezolvarea problemelor cetățenilor. Acesta aduce și o listă de categorii de oameni care, în opinia sa, se implică în prezent în politică. Într-o postare pe facebook, aceasta îi descrie drept hoți, corupți, carieriști, doritori patologici de putere, dar și agenți ai altor state și a structurilor criminale.
„Dați-mi voie sa vă prezint opinia mea, care se bazează pe experiența mea profesională și de viață.
Așadar, lumea care vine în politică, poate fi divizată în următoarele categorii:
1. Carieriști. Cei care vor să obțină funcții crase.
2. Corupționeri. Cei care vor să obțină venituri ilegale din funcția deținută.
3. Businesmani. Cei, care vor să rezolve careva probleme de afaceri cu folosirea funcțiilor deținute și, după posibilitate, să-și lărgească afacerile.
4. Hoți. Cei, care vor să fure din buzunarul poporului.
5. Doritori patologici de putere. Cei, care vor să își potolească setea bolnăvicioasă de putere și care primesc o plăcere din procesul de călcare în picioare a drepturilor, libertăților și demnității altor persoane…
6. Agentura altor state, infiltrată în politicul moldovenesc, cu scopul distrugerii statului moldav din interior.
7. Agentura structurilor criminale, scopul cărora este asigurarea securității cercurilor criminale”, a scris Pavlovschi pe pagina sa de facebook.