Perioada de guvernare a PLDM, a celor care acum se înscriu în ”oameni buni” de la PAS, a fost cea a unor mari dezamăgiri. Ani în care s-au promis că se vor realiza o serie de obiective frumoase, dar care așa și nu s-au îndeplinit. Au fost anii păpușarilor și raidurilor prin băncile moldave și nu numai. Marea majoritate a membrilor cabinetului de miniștri ai “Guvernului Filat”, astăzi tind cu orice preț să ajungă din nou la conducerea acestui stat care și așa este pus la pământ cu ajutorul lor. Pentru o mică retrospectivă, fără a ne duce prea departe, începem chiar de la ”oamenii buni” ai Partidului Acțiune și Solidaritate, condus și acum din de umbră Maia Sandu, care a fost ministra Educației în “Guvernul Filat”. Sandu a mai deținut această funcție în trei guvernări succesive (Filat II, Leancă și Gaburici), iar actualul lider PAS, Igor Grosu, în perioada 2012-2015, a fost viceministru al Educației în echipa Maiei Sandu și consilier principal de stat în domeniul educației.

Un detaliu din viața lui Igor Grosu a fost ascuns cu multă insistență ani de zile. Pentru că acest element demonstrează că acesta are pete serioase cu iz penal. Igor Grosu a fost pasibil de răspundere penală, fapt documentat în a doua jumatate a anului 2014 de catre Ministerul Afacerilor Interne, minister subordonat lui Vlad Filat, lider PLDM.

Deși este tăinuit adânc în sertarele instituțiilor de stat, inclusiv în baza informaționale unde figurează dosarele penale, noi am reușit să aflăm mai multe detalii despre dosarul în baza căruia Igor Grosu urma să fie reținut și judecat.
E vorba de un caz de abuz de serviciu admis de către viceministrul Educației, Igor Grosu, manifestată prin transmiterea unor bunuri Direcției de învățământ Ocnița, care era predestinat altei instituții a Ministerului Educației. Astfel, pe numele lui Igor Grosu a fost deschis un dosar penal nr. 2014970640 în baza art. 327 alin. (2) Cod Penal (Abuzul de putere sau abuzul de serviciu, săvârşit de o persoană cu funcţie de demnitate publică).

Ancheta a stabilit că acțiunile ilegale ale lui Igor Grosu erau coordonate de ministra de atunci Maia Sandu, care personal a intervenit la Vlad Filat, facând imixtiune în justiție cu solicitare de a-l scapă pe Igor Grosu de răspundere penală. Pe acest caz, Igor Grosu urma să fie arestat, dar la insistența Maiei Sandu și prin implicarea lui Vlad Filat, cu indicații la ministrul de Interne de pe atunci, în an 2016 dosarul penal a fost suspendat.

Recomandăm actualilor sau viitorilor deputați să facă o interpelare oficială la instituțiile de drept pentru a cere detalii despre acest dosar, numărul căruia a fost publicat.