Au început lucrările de reparație a pasajului subteran de la Viaduct. Potrivit primarului general, Ion Ceban, Primăria Chișinău nu va cheltui în acest scop bani din bugetul municipal.

Acțiunea filantropică pentru oraș vine din partea centrului comercial „Shopping MallDova”, care va suporta toate cheltuielile. Lucrările de reparaţie a pasajului subteran vor include reabilitarea pereților, restabilirea iluminatului, reconstrucția scărilor și amenajarea rampelor de acces pentru persoanele cu necesități speciale.

Tot acolo vor fi instalate și camere de luat vederi. Ion Ceban, a menționat că autorităţile municipale și-au propus să reabiliteze trecerile subterane în bază de parteneriate publice-private sau cu ajutorul donaţiilor din partea investitorilor. După reabilitare, pasajele subterane vor purta numele marilor orașe sau țări din toată lumea.

„Multe alte proiecte ne-am propus să realizăm pe parcursul acestui an și sperăm că vor reuși, în pofida tuturor circumstanțelor actuale. În prezent, toate eforturile noastre sunt redirecționate în lupta cu COVID-19″, a conchis Ion Ceban.