Președintele Maia Sandu a făcut-o pe “oleacă doctor” și a încercat să explice de ce în ultimele săptămâni crește alarmant numărul cazurilor noi de COVID-19. În timpul unei întrevederi cu primarii din raionul Soroca, președinta a declarat că de vină ar fi noul tip de tulpină al coronavirusului, care „intră în țară”.

„Cifrele pe criza sanitară arată rău, mai rău, decât acum câteva zile. Asta probabil este pentru că în țară au intrat tulpini noi de virus, așa cum s-a întâmplat și în alte țări. Aceste tulpini se răspândesc mai repede. Deci, acest virus se răspândește mult mai repede”, a încercat să explice Maia Sandu.

Amintim că în timpul campaniei electorale, Maia Sandu declara că numărul mare de cazuri noi de COVID-19 se datorează incompetenței guvernării. Totodată, Sandu promitea că imediat ce va ajunge la putere, va pune în aplicare un plan de combatere a virusului de tip nou COVID-19. Mai mult, Sandu spunea că va aduce vaccin anti-COVID. Deocamdată, nici una din aceste promisiuni nu au fost realizate.