Circa 70 de persoane au fost intoxicate sâmbătă-seară cu monoxid de carbon, dintre care cinci grav, în cadrul unui eveniment privat organizat într-un nou centru de karting indoor la Wavre, lângă Bruxelles, au anunțat autoritățile locale, transmite AFP.

Incidentul a avut loc în jurul orei 19,30 GMT la Wavre Indoor Karting, care a fost inaugurat joi în acest oraș situat la aproximativ 30 de kilometri sud-est de capitala belgiană.

Victimele au fost transportate la mai multe spitale din centrul Belgiei. “Toate persoanele au fost evacuate din centrul de karting și nicio victimă nu se mai află în pericol”, a declarat, în jurul orei 23,00 GMT, primarul din Wavre, Françoise Pigeolet, agenției de presă Belga, arată AFP citată de Agerpres.

Circa 150 de persoane asistau la evenimentul privat în cadrul căruia s-a produs intoxicația. Media belgiană transmite că unele persoane s-au plâns de prezența monoxidului de carbon încă din seara de joi.

Anchetatorii consideră că un sistem de ventilație defect este cauza probabilă a incidentului, a declarat Françoise Pigeolet.