Felix Grincu, fostul activist al formațiunii „Partidul Nostru”, spune că a decis să plece din partid din cauza trădării din partea conducerii în frunte cu Renato Usatîi. Declarațiile au fost făcute într-un interviu exclusiv pentru portalul de investigații Zeppelin.

„Am fost folosiți pe post de carne de tun, care era pur și simplu aruncată pentru realizarea unor planuri ambițioase, pentru răfuieli dintre clanurile criminale, cum s-a adeverit până la urmă. (…) S-a adeverit că nimeni nu are nevoie de noi, am fost folosiți și aruncați”, a declarat Felix Grincu.

Acesta descrie un episod de acest fel, când conducerea partidului le-a cerut activiștilor să ia cu asalt clădirea Parlamentului, în cadrul protestelor din ianuarie anul trecut, dar nici măcar nu se aflau în preajma acestora.

„Am început să avem asemenea situații, când ni se dădeau anumite sarcini, iar în momentul în care eram aproape de realizarea acesteia, ni se cerea să ne retragem. De exemplu, dacă vorbim despre asaltul Parlamentului, această sarcină a venit din partea conducerii partidului, care nici măcar nu se afla acolo”, a mai declarat Grincu.

Mai mult, după ce protestatarii au pătruns în Parlament, Usatîi le-a ordonat să se retragă.

Grincu mai constată că partidul a pierdut mai mulți oameni importanți, dezamăgiți de Usatîi și intrigile din jurul acestuia. Un alt argument care i-a determinat pe unii să plece a fost lipsa de consecvență politică, observată mai ales în campania prezidențială din 2016. Deși înițial îl ataca dur pe Dodon, ulterior i-a promis susținere, iar după alegeri a reluat atacurile.