Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chişinău au continuat și săptămâna trecută. Potrivit primarului general Ion Ceban, Î.M. Regia „Exdrupo” a realizat lucrări de asfaltare pe o suprafață totală de circa 23 de mii m2, iar alte suprafețe, de peste 8 mii m2, au fost frezate, pregătindu-se pentru aplicarea asfaltului în săptămâna curentă.

„Cel mai mare volum de lucrări s-a realizat pe bd. Renașterii Naționale, unde a continuat asfaltarea cu straturile de egalizare și uzură, pe o suprafață totală de circa 16,8 mii m2. Tot aici s-a lucrat la montarea bordurilor și a pavajului pe trotuare. Lucrările de asfaltare s-au realizat preponderent pe timp de noapte pentru a produce disconfort minim pentru trafic. Pe str. Calea Ieșilor au fost realizate lucrări de asfaltare și frezare pe o suprafață totală de peste 11 mii m2.

În același timp, a fost frezată suprafața carosabilă de circa 2,7 mii m2 pe str. Sarmizegetusa, fiind pregătită pentru asfaltare în săptămâna curentă, totodată fiind pozate și borduri de drum. Pe străzile Socoleni și Ion Neculce au continuat lucrările de reparație a trotuarelor, prin înlocuirea bordurilor și amenajarea pietrișului.

Tot pe parcursul săptămânii trecute au fost reparate 33 de elemente ale canalizării pluviale, iar circa 1 000 de guri de captare au fost curățate de frunze și gunoaie. La fel, au continuat lucrările de aplicare sau înnoire a marcajelor rutiere, acestea fiind efectuate preponderent pe străzile proaspăt reparate și în preajma instituțiilor de învățământ. În total, au fost trasați peste 1000 m2 marcaj longitudinal și 240 m2 marcaj transversal”, a declarat edilul.

Primarul spune că în aceeași perioadă, au fost instalate 40 de indicatoare rutiere noi, iar altele 42 au fost supuse reparației. Lucrările de întreținere vor continua și în săptămâna curentă. Edilul mai spune că și preturile de sector împreună cu întreprinderile municipale continuă lucrările pe diverse proiecte de infrastructură.