Primarul general Ion Ceban va reprezent peste hotare interesele APL-urilor din Moldova, asta după ce membrii CALM i-a porpus să fie preşedintele delegaţiei naţionale pe lângă Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CALRCE).

„Am încrederea că împreună vom putea satisface aşteptările oamenilor, care potrivit sondajelor, au mare încredere în autorităţile locale”, a declarat Ceban în urma unei discuții cu directorul CALM, Viorel Furdui, cu care a abordat mai multe subiecte ce ţin de consolidarea acţiunilor autorităţilor locale, descentralizarea APL şi aprobarea deciziilor care ar aduce beneficii cetăţenilor.

„Cu o bogată experiență în ceea ce ține de administrarea locală. Vreau ca de această experiență să beneficieze și municipiul Chișinău. Vreau să știți că aproximativ 100% de din inițiativele lansate pe platforma CALM sunt susținute și de Primăria Chișinău. Acest lucru a fost vizibil anul trecut, când au fost mai multe demersuri în adresa autorităților publice centrale. Considerăm că avem foarte mult de lucrat prin ajustarea legislației, ce ține de finanțele publice, determinarea cheltuielilor, echității și a transparenței, dar și coparticiparea în diferite proiecte care sunt pe partea comunităților, regiunilor. Proiect ce este gestionat de instituțiile centrale, începând de la agenția de dezvoltare regională, fondul ecologic, și multe altele”, a declarat acesta

Edilul afirmă că trebuie de luat exemple, care să fie preluate de localități, care ar putea fi prezentate la Forumul internațional.