Primăria Chişinău va achiziționa un lot de 16 autobuze rulate pentru unele suburbii din capitală, dar și pentru unele rute din Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi de la Primăria Chișinău.

„Știu că foarte multă lume spune că mai necesită transport pe anumite rute. Știm că mai este nevoie și în capitală și în suburbii. Pe lângă cele 158 de autobuze procurate noi și 82 de troleibuze, timp de un an, anul acesta vom procura alte unități.

Deja se lucrează la achiziționarea de noi troleibuze și în curând vom veni cu informație.

Cât privește autobuzele: Este vorba despre autobuze articulate, de 18 metri, producător „Solaris”. Autobuzele rulate sunt produse în 2012, sunt dotate cu podea joasă și rampă pentru accesul persoanelor în scaun rulant, sistem de aer condiționat, clasa ecologică Euro 5. Prețul per unitatea plus livrarea este de 41.900 Euro”, a declarat Ceban.

Pe parcursul anului 2021, Primăria Chişinău a procurat 158 de unități de transport, inclusiv 100 de autobuze noi și 58 de autobuze rulate. Totodată, Ceban spune că municipalitatea continuă modernizarea parcurile de transport public.