Israelul a terminat construcția barierei electronice de-a lungul frontierei cu Egiptul. Anunțul a fost făcut marți de către autoritățile israeliene, bariera ridicându-se pe un tronson folosit de numeroși imigranți clandestini africani și de traficanți, scrie AFP citată de Agerpres.

Bariera, a cărei construcție a început în 2014, se întinde de-a lungul celor 242 de kilometri ai frontierei dintre Israel și Egipt, de la extremitatea sudică a Fâșiei Gaza până la orașul Eilat.

Guvernul israelian a aprobat în ianaurie 2010 ridicarea acestei bariere pentru a bloca imigrația clandestină, traficul de droguri și de arme și “infiltrarea teroriștilor”.

Bariera a fost ridicată în ultimele luni cu o înălțime între cinci și opt metri pe cei 17 kilometri ai tronsonului, a informat Ministerul israelian al Apărării într-un comunicat.

În 2015, 213 imigranți ilegali au reușit să se infiltreze prin această barieră, în timp ce numai 11 au reușit să se infiltreze în Israel în 2016, potrivit Ministerului Apărării.