Ex-ministrul Educației, Maia Sandu, a transmis un mesaj pe facebook pentru candidații care susțin astăzi prima probă la examenul de bacalaureat.

„Știu că ați muncit mult și sunt sigură că o să reușiți. O să reușiți în mod onest, cu forțe proprii. Așa cum au făcut-o predecesorii voștri în ultimii trei ani. Voi sunteți cel mai concludent exemplu că meritocrația poate prinde rădăcini în societatea noastră, dacă toată lumea este pusă în condiții egale. Dacă nu acceptăm corupția, nu admitem nepotismul și nu recompensăm ignoranța. Exemplul vostru este foarte important, mai ales că se întâmplă într-o perioadă în care guvernanții, cei care trebuie să reprezinte modele de comportament, pretind beneficii nemeritate și trișează în raport cu realizările lor adevărate. Voi sunteți un exemplu pentru toată societatea că schimbarea este posibilă în Republica Moldova. Voi sunteți cei care înfăptuiți schimbarea”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de facebook.

Fostul ministru le-a mulțumit colegilor din sectorul educațional care au muncit mult pentru ca acești tineri să ajungă la examene.

„Le mulțumesc tuturor colegilor din sectorul educațional care au muncit mult pentru ca acești tineri să ajungă aici și pentru că asigură un bacalaureat corect”.

Precizăm că astăzi elevii alolingvi susţin primul examen din sesiunea de Bacalaureat 2016, la limba şi literatura română. La examen participă 3.118 candidaţi.