Președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, s-a întâlnit joi cu Excelența Sa, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit. Despre aceasta politicianul a anunțat pe pagina sa de Facebook, menționând că în cadrul discuției au fost abordate diverse subiecte, printre care situația politică din țară, agenda politică și agenda parlamentară pentru sesiunea următoare, realizările guvernului și alegerile prezidențiale care vor avea loc la sfârșitul lunii octombrie, scrie Infotag, citat de 24h.MD.

„Am punctat pe scurt progresele înregistrate din ianuarie încoace – începând cu stabilizarea țării, continuând cu pașii concreți în direcția reformării și modernizării instituțiilor, iar recent cu recredibilizarea Moldovei în fața partenerilor externi prin convenirea Acordului cu FMI la nivel de experți. Am reafirmat angajamentul clar al ‪PDM ca principal partid de guvernare pentru continuarea parcursului european al Moldovei, precum și pentru asigurarea suportului parlamentar necesar guvernului condus de Pavel Filip. Am exprimat încrederea că acest guvern își va duce mandatul până la capăt, până la alegerile parlamentare din 2018”, a declarat Marian Lupu.

Un alt subiect al întâlnirii a fost dedicat alegerilor prezidențiale din această toamnă. În acest context, liderul PDM a declarat că formațiunea pe care o conduce va merge cu un candidat propriu, fiind orientată spre victorie. „L-am asigurat pe domnul Ambasador că este absolut în interesul PDM ca principal partid de guvernare ca alegerile să fie bine organizate, să fie libere și corecte și să nu existe niciun fel de suspiciuni în legătură cu procesul electoral. Aceste asigurări au fost apreciate de către ambasadorul SUA”, a subliniat Lupu.

Pe final, președintele Partidului Democrat a ținut să-și exprime înalta considerație Ambasadorului Pettit, menționând că, în opinia PDM, SUA este un actor internațional esențial care contribuie la menținerea păcii și prosperității atât pe continentul european, cât și în întreaga lume.