Salariile asistenților sociali din cadrul Serviciului de asistență socială comunitară se vor majora de la 1 ianuarie 2017 cu 20 la sută, transmite IPN cu referire la o completare propusă în decizia Guvernului din 13 aprilie 2006 privind condițiile de salarizare a persoanelor din unitățile bugetare.

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, care a elaborat proiectul,  menționează că asistentului social comunitar este pilonul tuturor măsurilor de  asistență socială, atât prestări sociale, cât și servicii sociale.

Luând în considerație complexitatea activității asistentului social comunitar, volumul mare de lucru care-i revine, a fost stabilit indicele de prioritate sectorială de 1,2 ce va fi aplicat la calcularea salariilor acestei categorii de angajați bugetari.

MMPSF mai specifică că în transferurile de la bugetul de stat către bugetele locale pentru anul 2017 au fost prevăzute pentru majorarea salariilor asistenților sociali comunitari 12,6 mln lei.

Astfel, salariile asistenților sociali comunitari vor varia între 1368 și 1488 lei. Proiectul urmează să fie aprobat de Guvern.