Vladimir Voronin a fost decorat de către Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove cu cea mai emblematică distincție a Bisericii Ortodoxe din Moldova, „Ordinul Recunoștinței”, informează 24h.MD.

Această decoraţie a fost acordată cu prilejul aniversării vârstei de 75 de ani și datorită numeroaselor acte de binefacere pe care le-a făcut fostul președinte al Republicii Moldova pentru Biserica Ortodoxă din Moldova. Printre acestea enumerăm ajutorul consistent îndreptat spre împodobirea Catedralei Mitropolitane, reconstrucția Mănăstirii Curchi, Mănăstirii Căpriana şi a multor altor comunități religioase de pe teritoriul ţării, fapte cu caracter filantropic şi social, care au fost realizate pe parcursul mandatului de președinte.

„Cu prilejul împlinirii celor 75 de ani, ÎPS Mitropolit Vladimir, însoțit de mai mulți clerici, l-a felicitat pe robul lui Dumnezeu, omagiatul Vladimir, cu frumosul popas aniversar, urându-i ani mulți și cu binecuvântare de la Atotștiutorul”, se scrie într-un comunicat emis de Mitropolia Moldovei.

Potrivit Mitropoliei, distincția vorbeşte despre ţinuta civică şi munca jertfelnică pentru binele şi armonia socială, care garantează atitudinea conştiincioasă a lui Vladimir Voronin.