Municipalitatea a refuzat să ia de la Ministerul Sănătății un lot de 1000 de vaccinuri, la care era termenul aproape expirat. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău. Potrivit acestuia, medicii din capitală nu au administrat așa ceva.

„Specialiștii din municipiu, pot veni și cu un exemplu, caz concret când Ministerul Sănătății, la data de 17 noiembrie a.c., ne-a transmis pentru Chișinău un lot de 1000 doze de vaccin Jonson&Jonson, termenul căruia expira în 2 zile!

Direcția generală Sănătate a refuzat recepționarea acelui lot și a informat toate instituțiile de asistență medicală primara din municipiu despre tentativa de a transmite acel lot. 

Apare întrebarea logica – ce a făcut Ministerul cu acel lot de 1000 doze? La decontat sau ce s-a întâmplat? Dar Ministerul a prezentat date cu asemenea informații că au fost unele vaccinuri expirate și ce s-a făcut cu ele? Dar pentru aceste fapte sunt organe competente care trebuie să verifice aceste informații și să vină cu informații publice pe subiect.

Voi cei de la MS, puneți în pericol și vă bateți joc de munca tuturor, inclusiv, a organismelor internaționale. Pentru asta pușcărie se face  în alte țări. Dar aici se stă în funcție în continuare”, a conchis Ceban.

Edilul a ținut să puncteze că pentru acest lucru se poate face pușcărie.