Candidatul Platformei DA la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Andrei Năstase, spune că dacă va deveni președinte nu va accepta abordări agresive de a soluționa problemele din Republica Moldova. Năstase a sugerat această idee printr-o replică dată candidatului Renato Usatîi în cadrul unei dezbateri electorale, scrie zugo.md.

Liderul PN a declarat că dacă va ajunge președinte va „da cu mantirovka” pentru a rezolva unele probleme în Republica Moldova.

Această declarație a atras dezaprobul liderului Platformei DA, care afirmă că problemele trebuie soluționate într-un mod legal și democratic.

„Vreau să spun că în momentul în care asemenea abordări se vor mai întâmpla în Republica Moldova, cu „cuvalda”, cu ciocanul, cum spune Renato Usatii, așa cum au fost pe timpul lui Plahotniuc și mai devreme, nu va fi bine.

Asemenea abordări în Republica Moldova a secolului XXI, în Republica Moldova DE MÂINE nu vor exista. Indiferent cine va fi – Usatîi, Dodon sau altcineva, se vor întâlni și vor da „buna ziua” cu mine. Nu înseamnă că dacă l-a fugărit pe Plahotniuc, acum trebuie să vină un alt Plahotniuc care să „dea cu cuvalda”, a replicat Andrei Năstase în cadrul unei dezbateri electorale de la Radio Moldova.