PDM a sesizat astăzi încă o dată Comisia Electorală Centrală în privința încălcării legislației electorale de către formațiunea „Partidul Nostru” și candidatul acesteia, Dumitru Ciubașenco. Sesizarea vine ca reacție la materialele electorale tipărite care sunt distribuite de reprezentanții partidului.

„Concurentul electoral D. Ciubașenco distribuie în scop de agitație electorală un ziar intitulat “Puterea e în adevăr”. Potrivit ultimei file a acestui ziar, acesta ar fi fost tiparit la tipografia editurii “Universul”, într-un tiraj de 150.000 exemplare. Întâi de toate se remarcă faptul că acest material publicitar contravine art. 64 alin (6) din Codul electoral, deoarece nu cuprinde data tipăririi.

Mai mult ca atât, analizând conținutul acestui ziar, constatăm că se promovează candidatul electoral respectiv, precum și activitatea grupului de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova, chiar dacă acest grup de inițiativă a declarat “zero” la capitolul cheltuieli – 3.2.4 presa scrisă”, se spune în sesizarea depusă de PDM.

Deputatul PD, Sergiui Sîrbu susține în acest context că „Partidul Nostru” și candidatul său a ajuns să recidivez, calificându-i ironic pe aceștia drept „adevărați eroi ai fraudării scrutinului electoral”. Acesta a cerut CEC să se autosesizeze și să ia măsuri în conformitate cu legislația în vigoare.

14463239_1006871249438330_6644221660166216857_n