Pe parcursul anului curent, Parlamentul va organiza mai multe acțiuni cu ocazia a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și SUA.

Despre agenda internă și bilaterală moldo-americană Președintele Parlamentului Andrian Candu a discutat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit.

”Țara noastră a fost susţinută constant de guvernul și poporul american în transformările  democratice,  implementarea reformelor structurale şi de modernizare”, a declarat Andrian Candu.

La rândul său, Ambasadorul SUA James D. Pettit a anunțat că și Ambasada pregătește un șir de acțiuni cu ocazia marcării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și SUA.

”Suntem onorați de cei 25 de ani pe care Republica Moldova și SUA i-au parcurs împreună într-un dialog strategic. Urmărim cu atenție evenimentele din Republica Moldova, apreciem ceea ce se face bun pentru cetățeni și dorim ca Moldova să progreseze”, a subliniat oficialul american.

În cadrul întrevederii au mai fost discutate subiecte ce țin de prioritățile legislative pentru sesiunea de primăvară, agenda parlamentară, evoluțiile în dialogul cu UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană, precum și impactul reformelor demarate.