Angajații Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu cei ai Inspectoratului de Poliție Ungheni și Departamentul Instituțiilor Penitenciare, au efectuat percheziții în Penitenciarul nr. 18 – Brănești, în cadrul unei cauze penale.

Potrivit informațiilor, la 28 iunie, Poliția a fost alertată de o persoană din orașul Ungheni, precum că a depistat cadavrul vecinei sale de 62 ani. Polițiștii au depistat cadavrul femeii, însă ulterior s-a stabilit că din apartamentul victimei a dispărut telefonul mobil, un notebook, articole din aur și alte bunuri.

Urmare a măsurilor speciale de investigație, ofițerii din cadrul INI și IP Ungheni în comun cu procurorii Procuraturii din Ungheni, au identificat și reținut suspectul, acesta dovedindu-se a fi un tânăr de 20 de ani. Suspectul și-a recunoscut fapta, precum și aplicarea violenței în privința acesteia.

Tânărul a declarat că infracțiunea a fost organizată și dirijată de doi deținuți de 23 și 25 de ani, din penitenciarul din Brănești. Ultimii își ispășesc pedeapsa pentru săvârșirea de furt, jaf, acțiuni violente cu caracter sexual. Urmare a perchezițiilor efectuate de forțele de ordine, au fos depistate și  ridicate telefoane mobile prin intermediul cărora deținuții comunicau cu complicele de la libertate.

Totodată, în urma perchezițiilor, au fost depistate 81 de telefoane mobile și accesorii pentru acestea, aproximativ 40 de litri de băuturi alcoolice produse în interiorul penitenciarului, 13 900 lei MD, articole din aur, 6 kg de drojdie, cărți de joc și presupuse substanțe narcotice. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar persoanele culpabile de omor și tâlhărie se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă.