Detașamentul mixt zona “Centru”, DDS Pantera, angajați ai ANP și ai Penitenciarului nr. 17 – Rezina, au efectuat percheziții inopinate în Penitenciarul din Rezina.

În urma verificărilor, la locurile de trai ale deținuților a fost depistat și ridicat un număr considerabil de obiecte și substanțe interzise.

Este vorba despre 6 telefoane mobile, 3 cartele SIM, 52 încărcătoare pentru telefon, 34 cabluri USB, 14 perechi de căști pentru telefon, 5 dispozitive de stocare a informației, 1 router WI-FI, 91 jetoane poker, 7 seturi cărți de joc, 41 litri băutură basamac, 224 litri băutură bragă, 78 obiecte tăioase, 6 power bank-uri, 1 mini TV-BOX. 

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), acțiunile desfășurate constituie o măsură necesară pentru menținerea regimului, ordinii și securității în penitenciar, respectării regimului zilei de către deținuți, depistării și ridicării obiectelor și substanțelor interzise.

Conform Statutului Executării Pedepsei de către Condamnați personalul penitenciar este obligat, cel puțin o dată pe săptămână, să efectueze examinarea minuțioasă a teritoriului și a tuturor încăperilor penitenciarului. 

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Ar putea fi o imagine cu sticlă
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.