Premierul Pavel Filip, aflat într-o vizită oficială la Bruxelles, a avut o întrevedere cu președintele Consiliului European, Donald Tusk. Oficialii au discutat despre situația politică din Republica Moldova și prioritățile de reformă în contextul agendei europene, scrie 24H.md.

În cadrul întrevederii, premierul a menţionat că autoritățile Republicii Moldova au reuşit să asigure stabilizarea situației. „Am revenit la un ritm normal în relațiile noastre cu UE. Este necesară și în continuare o maximă mobilizare pentru asigurarea implementării eficiente a Acordului de Asociere”, a menţionat Pavel Filip.

La rândul său, Donald Tusk a apreciat rezultatele obținute de autorități în realizarea angajamentelor asumate și voința fermă de a atinge obiectivele stabilite. „Atât timp cât Republica Moldova rămâne interesată în promovarea reformelor, puteți conta pe susținerea mea personală și cea a instituțiilor europene”, a declarat președintele Consiliului European.

La final de discuții, prim-ministrul Pavel Filip l-a invitat pe Donald Tusk să efectueze o vizită în Republica Moldova la începutul anului viitor.