Inspectoratul Național de Patrulare, împreuncă cu Serviciul Fiscal de Stat și Agenția Națională a Transportului Auto, au desfășurarat operațiuni de amploare pe teritoriul municipiului Chișinău.

Acțiunea a avut drept scop combaterea fenomenului transportării ilegale a pasagerilor și conformarea contribuabililor care prestează astfel de servicii în regim de taxi. Verificările de specialitate s-au desfășurat, concomitent, în diverse sectoare ale capitalei.

Taximetriștii au fost trași pe dreapta, iar în urma verificării activității lor s-a dovedit că unii șoferi prestează ilegal servicii de transportare a pasagerilor. Totodată, au fost somați să staționeze și șoferii mașinilor din cadrul firmelor de taximetrie din capitală.

În rezultatul operațiunii de astăzi, au fost înregistrate 8 cazuri de practicare ilegală a activității de transportare a pasagerilor în regim de taxi și trei cazuri de desfășurare a activității de întreprinzător fără eliberarea bonului de casă. Operațiunile comune de acest gen se vor extinde pe întreg teritoriul țării.

Conform prevederilor Codului Contravențional, practicarea ilicită a activității de întreprinzător prevede o pedeapsă cu amendă în valoare de la 1000 la 3000 de lei. În cazul agenților economici, transportarea călătorilor fără emiterea biletelor este sancționată cu amendă de 3000 de lei.