Angajații Inspectoratului Național de Patrulare vor asigura astăzi ordinea publică și securitatea rutieră în capitală, în legătură cu desfăşurarea manifestărilor dedicate sărbătorii „Hramul oraşului Chişinău“.

Circulaţia transportului va fi sistată pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, pe segmentul dintre străzile Ismail – Maria Cibotari, până la data de 15 octombrie, ora 06:00.

În vederea neadmiterii creării ambuteiajelor şi periclitării circulaţiei rutiere, ofițerii de patrulare vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi redirecţiona deplasarea transportului pe parcursul desfăşurării manifestaţiilor.

Totodată, persoanele care vor avea un comportament violent sau se vor afla în stare de ebrietate avansată vor fi evacuate din zona de desfăşurare a manifestărilor. De asemenea, va fi interzis accesul la eveniment al persoanelor care deţin obiecte ce pun în pericol securitatea oamenilor.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă cetățenii care vor veni în Piaţa Marii Adunări Naţionale să evite circulaţia rutieră în regiunea centrului Capitalei, de asemenea, să aibă grijă de bunurile personale, iar în caz de necesitate să solicite ajutorul celui mai apropriat polițist.