Premierul Ion Chicu o acuză pe Maia Sandu că s-a opus întoarcerii Aeroportului Internațional Chișinău în subordinea statului. Într-o postare pe Facebook, Chicu a scris că “dacă guvernul precedent făcea în iulie 2019 ceea ce facem noi acum și nu-i ofereau răgaz lui Șor să achite acele 118 mln. lei, aeroportul era deja restituit statului”.

Șeful cabinetului de miniștri mai spune că prin acțiunile sale din 2019, Maia Sandu și-a reconfirmat votul, pe care l-a dat în 2013, pentru concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Atunci, Sandu era ministru al Educației.

“Acei, care în 2013 au ridicat mânuța pentru concesionarea criminală a aeroportului, iar în 2014 pentru legalizarea furtului miliardului, nu aveau cum la 5 iulie 2019 să dorească să restituie statului unicul aeroport internațional din țară”, a mai scris Chicu.

Precizăm că în iulie 2019, Guvernul condus de Maia Sandu i-a iertat companiei Avia Invest, care este concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, achitarea unei datorii de 118 mln lei. Cabinetul de miniștri condus de Sandu a acceptat ca acești bani să fie restituiți în rate.