Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, în cadrul căreia a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea subiectelor actuale de pe agenda bilaterală moldo-rusă, informează independent.md

Diplomatul rus l-a felicitat pe Dodon cu prilejul numirii în funcţie şi a transmis mesajul de felicitare din partea președintelui rus Vladimir Putin, care îl așteaptă pe noul președinte la Moscova, la 17 ianuarie 2017.

„Am avut o întrevedere cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova Farit Muhametşin. Sunt bucuros să accept felicitările din partea președintelui rus Vladimir Putin și a premierului Dmitri Medvedev. Am discutat o serie de aspecte privind relațiile bilaterale, precum și despre vizita pe care urmează să o efectuez la Moscova, la 17 ianuarie 2017, la invitația președintelui rus”, a anunțat președintele Dodon într-un mesaj pe o rețea de socializare.

Dodon a venit cu inițiativa organizării în cadrul vizitei respective a unor întrevederi cu studenții moldoveni care își fac studiile în instituțiile de învățământ superior din Rusia. De asemenea, a fost examinată posibilitatea ținerii unei prelegeri publice în fața studenților din cadrul unei din universitățile ruse, cum ar fi MGIMO sau Universitatea de Stat din Moscova M.V. Lomonosov.

Amintim că invitația lui Putin a fost transmisă de vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care a fost invitat la ceremonia de învestire a lui Igor Dodon. Mesajul președintelui rus a fost trimis cu întârziere, din cauza ceții de la Chișinău, care a făcut ca avionul în care se afla Rogozin să nu poată ateriza. În cursul nopții, Rogozin a reușit totuși să ajungă în Republica Moldova, unde a avut o întrevedere cu noul șef de stat.