Primarul general al capitalei, Ion Ceban și-a propus ca în această toamnă să organizeze cât mai multe acțiuni de plantare a arborilor și arbuștilor pe teritoriul municipiului Chișinău. Asta după ce astăzi, a participat și la acțiunea de plantare a arborilor în Parcul ,,Dendrariu” din sectorul Buiucani al capitalei împreună cu reprezentanții mai multor etnii care locuiesc pe teritoriul Chișinăului.

„Aici au fost plantați 49 de arbori pe una din aleile parcului, care semnifică cele 49 de orașe ale lumii, în care există câte o stradă ce poartă numele de Chișinău. 

Pe alee a fost sădit și un copac, simbol al toleranței în contextul Zilei Internaționale a Teleranței ce este marcată în fiecare an la 16 noiembrie, pentru a îndemna omenirea la înţelegere, deschidere şi respect reciproc.

La acest eveniment au participat  liderii și membrii Agenției Relații Interetnice, Direcției consolidarea relațiilor interetnice,  Comunității Ruse din R.M, Comunității Evreiești și Avocatul Poporului, dna Natalia Moloșag”, a declarat Ceban.

Edilul spune că întotdeauna a salutat astfel de inițiative frumoase.