Primarul general Ion Ceban se arată indignat de propunerea consilierilor din CMC. Astfel, consilierii vor ca directorii Întreprinderilor Municipale să fie numiți de Consiliul Municipal, dar nu de Primăria Chișinău, prin concurs.

Primarul general afirmă că această propunere se află la limita legalității și ar fi făcut  tot posibilul să blocheze decizie.

Edilul a punctat că nu este în drept CMC să decidă funcționalitatea unor întreprinderi municipale, întrucât consiliul nu știe cum se lucrează în aceste întreprinderi. „De măturat, nu măturați în capitală nu vă ocupați dvs dar se ocupă persoanele care se trezesc dimineață. De șters și de spații verzi, tot nu vă ocupați dvs, și să administrați dvs nu puteți. Ceea ce văd eu astăzi, este o tentativă de a interveni în activitatea acestor instituții. Exact ca și multe alte subiecte care sunt pe ordinea de zi a acestui CMC, eu înțeleg că este febra electorală că trebuie acolo sau acolo, sau în partea aceastălaltă cumva aceste coagulări de forță să fie făcute. Pentru a împiedica a împiedica activitatea executivului. Oamenii spun că, astăzi, Primăria Chișinău se descurcă mult mai bine decât se descurca anterior. Acest lucru, în discuții private le cunoașteți și dvs. Scopul este ca primăria să nu să se descurce, pentru că sunt multe proiecte importante, care au fost tărăgănate. M-ați întrebat de ce nu am venit la CMC? Pentru că nu am vrut să fac aici polemici și nu vreau să fac în continuare. Dar, ceea ce observ eu este tendința de a bloca activitatea executivului în exercitarea atribuțiilor. Începând cu PUG, terminând cu proiectele de infrastructură. Buget pe care l-ați votat dvs. Buget care este greu de administrat, mai ales că avem condiții de pandemie”, a declarat Ceban.

Primarul general Ion Ceban a punctat că ar fi contestat această  decizie pe motiv de imparțialitate și incorect din punct de vedere legal.

„V-am văzut delectându-se în funcții, când v-ați majorat diferite lucruri. Ceea ce faceți dvs, nu este bine de loc. Repet, voi bloca această decizie. Pentru că ideea voastră de bază este una nedemocratică, la limita legalității”, a conchis acesta.

De precizat că inițiativa respectivă a fost votată doar de 24 de consilieri, astfel, aceasta nu a întrunit numărul suficient de voturi.