Liderul Mișcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu, susține într-o înregistrate video că primarul de Bălți, Renato Usatîi, va fi anunțat în căutare internațională în câteva zile. Acum îi vine rândul lui Usatîi să “arunce în aer totul în Republica Moldova”, spune Mocanu și îl îndeamnă pe Usatîi să spună pe cine din jurnaliștii moldoveni i-a plătit pentru a-și face imagine și interesele.

“Mijloace de presă cunoscute din Republica Moldova, televiziuni, au acolo plăți prin abonament, sau jurnaliștii de la televiziuni au fost plătiți direct de Renato Usatîi.

Acum ei se tem ca niciodată, pentru că au rămas fără venituri și au început să meargă pe la ambasade, plângând, să obțină tot felul de proiecte de finanțare a presei independente și de asta ei se tem că va ieși în vileag cu ce s-au ocupat până acum”, a spus Sergiu Mocanu.

Amintim că săptămâna trecută, la Moscova, a fost reținut președintele Federației de Hochei, bancherul din umbră, Serghei Mendeleev. Presa rusă a scris că în casa acestuia au fost găsite mai multe materiale compromițătoare despre diferiți bancheri și politicieni. În “lista neagră” a lui Mendeleev este și numele primarului de Bălți, Renato Usatîi.