Şefa Direcţiei Generale Educaţie Tineret şi Sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a demisionat. Aceasta a anunţat la şedinţa săptămânală a serviciilor primăriei capitalei că revine la activitatea didactică.

Tverdohleb a mai spus că este mulţumită că nu a fost nevoită să plece pe uşa din spate a Primăriei în urma scandalului cu alimentele alterate de la grădiniţe, informează jurnal.md.

La şedinţa anterioară, primarul Dorin Chirtoacă a declarat că până la sfârşitul acestui an, structura Direcţiei Generale Educaţiei Tineret şi Sport va fi modificată.

Amintim că 17 persoane au fost reţinute de procurorii Anticorupţie şi CNA într-un dosar ce vizează licitaţiile trucate privind distribuirea produselor alimentare alterate la grădiniţe. În urma anchetei interne efectuate de către grupul de lucru al Primăriei, s-a constat că instituţiile preşcolare cumpără aceleaşi produse de la aceiaşi agenţi economici cu preţuri diferite.

Grupul de lucru a propus în raport câteva clauze privind ameliorarea situaţiei precum: crearea unui regulament intern unic de asigurare a mecanismului de alimentaţie, posibilitatea a include alternative în privinţa alimentaţiei copiilor, centralizarea procesului de achiziţii, fortificarea sistemului de audit intern şi reorganizarea Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport.