Inițiativele legislative ale partidului PACE se bucură de cel mai mare sprijin al populației. Acestea sunt rezultatele ultimului sondaj prezentat de iData.

Astfel, cel mai popular eveniment politic din Moldova, potrivit respondenților, a fost propunerea PACE de a introduce o sentință exclusiv de închisoare cu confiscarea averii pentru corupție. Aproape 80% dintre respondenți au susținut partidul lui Gheorghe Cavcaliuc în acest sens.
Cele mai populare patru evenimente politice au inclus o altă propunere PACE – de a plăti o indemnizație lunară familiilor cu trei sau mai mulți copii în valoare de 9000 de lei.

Anterior, portalul hotnews a publicat rezultatele unui sondaj intern, din care a rezultat că șansele PACE de a intra în parlament au crescut semnificativ. Și experții politici subliniază acest lucru. Într-un articol analitic despre Politics.MD, expertul Andrei Ilasciuc a menționat următoarele:
“PACE este una din cele mai active în această campanie, care practic săptămânal creează subiectul zilei. Pe lângă faptul că a eliminat trei candidați de la PAS din cursa electorală, a atras atenția prin informații despre implicare în contrabandă a jucătorilor politici și trădarea patriei și colaborarea cu serviciile secrete. Declarații răsunătoare ce cu siguranță vor avea efect și după alegeri”.
821 de respondenți din 349 de localități au participat la sondajul iData. Marja de eroare reprezintă +- 3,4%. Sondajul a fost realizat în perioada 21-28 iunie.

30