Un taximetrist din capitală a fost surprins de poliţişti după ce şi-ar fi injectat droguri. Cazul a avut loc ieri, în jurul orei 15.00, pe strada Haltei din sectorul Centru al Capitalei, un echipaj mobil 902 a observat un automobil de model Dacia Logan, ce ar aparţine unei companii de taxi, parcat dubios pe o margine de stradă. La apropierea poliţiştilor de automobil, pe bancheta din spate a fost depistat taximetristul, în vârstă de 41 ani, care şi-ar fi injectat substanţe narcotice.

La faţa locului a fost solicitată grupa operativă, pentru a documenta circumstanţele şi a acumula probele corespunzător. Astfel, expertul criminalist a depistat trei pacheţele cu praf de  culoare cafenie, precum şi două seringi utilizate. Este de menţionat că, bărbatul se afla la serviciu, însă n-ar fi putut oferi explicaţii constructive în contextul celor depistate de poliţitşi. Toate probele au fost sigilate şi ridicate, pentru expedierea ulterioară la Centrul tehnico-criminalistic şi experize judiciare al IGP, iar individul supus ulterior unei expertize de stabilire faptului consumului de droguri.

Conform legislaţiei penale în vigoare, suspectul riscă să fie sancţionat cu amendă în mărime de la 15 000 lei la 21 000 lei sau închisoare de la 2 la 5 ani. Totodată sunt desfăşurate acţiuni speciale de investigaţii pentru a identifica eventualii complici ai individului. Despre caz, va fi sesizată şi administraţia companiei de taxi a cărei angajat s-a dovedit a fi, pentru luare de atitudine, având în vedere că, şoferii sunt antrenaţi la transportarea cetăţenilor.