În perioada 18-19 noiembrie, are loc training-ul cu tematica „Orientarea și consilierea în carieră – Instrumente și practici pentru tineri”. Activitatea este desfăşurată în cadrul proiectului  “Dezvoltarea metodelor participative de abilitare socioeconomicà a  tinerilor”.

Trainingul are drept scop dezvoltarea abilităţilor practice, dar şi îmbunătăţirea cunoştinţelor tinerilor în următoarele domenii: competenţe personale, CV, scrisoarea de motivare/ intenţie, abilităţide comunicare şi corespondenţa, pregătirea  pentru interviu şi interviul, managementul  timpului  şi  lucru înechipă.

În cadrul training-ului, participanţii abordează subiecte precum: cunoştinţe de bază despre necesitatea orientării şi consilierii în carieră pentru tineri; exerciţii şi instrumente axatepe dezvoltarea soft Skills,etc.

Prezent la eveniment, Viceministrul Tineretului şi Sportului, Pavel Ianeţ a salutat participanţii şi le-a urat succes în activitatea pe care o desfăşoară,„Mă bucur pentru oportunitatea de a fi astăzi alături de voi şi vă felicit pentru participarea voastră în cadrul acestui training. Ministerul Tineretului şi Sportului pe care îl reprezint, susţine programele pentru abilitarea economică a tinerilor, acesta fiind unul dintre obiectivele din Strategia Naţională de Dezvoltare a sectorului de Tineret 2020. Un moment important pentru toţi tinerii după ce absolvesc o facultate, este încadrarea în câmpul muncii, şi aici ei trebuie să realizeze că următorul pas este să nu devii şomer. Iar acest lucru se întâmplă deoarece tinerii nu cunosc drepturile şi oportunităţile lor de pe piaţa muncii. Sunt multe posibilităţi de angajare, locuri cu un potenţial major de dezvoltare atît personal cât şi din punct de vedere financiar. Fiecare angajator are nevoie de un personal capabil şi profesionist, de aceea tinerii trebuie să acumuleze în anii de facultate cît mai multe cunoştinţe pentru a excela în activitatea pe care o vor desfăşura. Vă îndemn să vă valorificaţi potenţialul la maxim şi să vă implicaţi în cât mai multe activități cultural-artistice, educaționale, non-formale şi sportive, pentru a vă forma ca personalităţi.”, a menţionat viceministrul Pavel Ianeţ.

Amintim că, proiectul “Dezvoltarea metodelor participative de abilitare socioeconomicà a  tinerilor” implementat de Fundatia pentru Dezvoltare din Republica Moldova, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova în cadrul Programului de Granturi 2016.